Profiel: Peter den Oudsten

De nieuwe burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, is 62 jaar en geboren Leeuwarder. Hij heeft al veel ervaring met het burgemeesterschap.
Hij was tussen 2001 en 2005 burgemeester van Meppel. Daarna was Den Oudsten negen jaar de burgemeester van Enschede.

Vanaf 1986 zat Den Oudsten namens de PvdA in de gemeenteraad van Leeuwarden, waar hij in 1997 als wethouder aan de slag ging. Hij was van juli 1998 tot maart 1999 waarnemend burgemeester van Leeuwarden.

Verder is de Fries bestuursvoorzitter van Regio Twente (WGR+ regio), waarbinnen gemeenten, provincies en bedrijven samenwerken aan de economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling van Twente. Tijdens zijn bestuursperiode werd onder meer de 'Agenda van Twente' ingezet, een ontwikkelingsprogramma van circa tien jaar dat Regio Twente samen met de Twentse gemeenten en de provincie uitvoert.

HALT
Den Oudsten is ook korpsbeheerder van Politie Twente, lid van het dagelijks bestuur van het landelijk korpsbeheerdersberaad en voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. Verder is hij voorzitter van stichting HALT. Een jaar geleden was hij voorzitter van het Drents Museum.
Deel dit artikel:

Recent nieuws