Jonge Democraten: 'Keus voor babyboomer opmerkelijk'

De Jonge Democraten, de jongerenpartij van D66, zijn niet te spreken over de keuze van Peter den Oudsten als nieuwe burgemeester van Groningen.
De partij vindt het jammer dat er weer iemand van de PvdA burgemeester wordt. 'De vertrouwenscommissie kiest met het voordragen van Den Oudsten wederom voor een carrièrepoliticus zoals voorganger Peter Rehwinkel. Dit terwijl de stad bij de verkiezingen in maart nog duidelijk aangaf genoeg te hebben van de regenteske PvdA.'

'Hoogst opmerkelijk'
De jongerenpartij valt ook over het feit dat Den Oudsten op leeftijd is. 'De keuze voor een drieënzestigjarige babyboomer is hoogst opmerkelijk te noemen in de jongste stad van Nederland.'

'Gebrek aan transparantie'
Voorzitter Jasper van den Hof verwijt de vertrouwenscommissie dat er bij de hele procedure een gebrek aan transparantie is geweest. 'De manier waarop de burgemeester nu in de achterkamertjes van het stadhuis wordt voorgedragen, is alles behalve glashelder te noemen', aldus Van den Hof. De Jonge Democraten hadden liever gezien dat de burgemeester direct door het volk wordt gekozen.

Jonge Socialisten
De Jonge Socialisten in de stad staan positief tegenover deze keuze. 'Den Oudsten is een stabiele en ervaren politicus die de stad in deze roerige tijden goed kan doen. De keus voor een PvdA'er wordt door sommigen na de verkiezingsuitslag van maart niet begrepen. Men moet echter niet uit het oog verliezen dat de burgemeester wordt gekozen door de raad; ook D66 stemt in met Peter den Oudsten.'Deel dit artikel:

Recent nieuws