Geldboete voor 'onbeschofte' privédetective uit Groningen

© RTV Noord
Een 62-jarige privédetective uit Groningen is woensdag veroordeeld tot een geldboete van 500 euro. De man maakte in opdracht van een 48-jarige Rodenaar stiekem foto's van diens ex-partner. De rechter legde de Rodenaar ook een geldboete op van 250 euro.
'Ik zou ontploffen'

De foto's werden in de periode van december 2012 tot april 2013 gemaakt via een gaatje in de schutting achter de woning. 'Ik zou ontploffen als ik erachter zou komen dat van mij in mijn woning op die manier stiekeme foto's waren gemaakt', sprak de officier van justitie.

Alimentatieconflict

De detective verweerde zich met een afgegeven vergunning voor zijn beroepsactiviteiten. De foto's waren in opdracht gemaakt en alleen te gebruiken voor een alimentatieconflict tussen de opdrachtgever en zijn ex-vrouw. Daarna zouden ze worden vernietigd, meende de fotograaf.

'Ronduit onbeschoft'

Het fotograferen van mensen binnenshuis is strafbaar. 'Dit is het schenden van de privacy. Het is ronduit onbeschoft', aldus de officier. Hij stelde de rechter voor de mannen te veroordelen tot een geldboete van 250 en 500 euro. De rechter kon zich hier in vinden.