Ook G-lopers bij Zeemijlenloop door Delfzijl

Naast recreanten en wedstrijdlopers heeft de Delfzijlster Zeemijlenloop dit jaar ook plaats voor lopers met een verstandelijke beperking. Volgens voorzitter Johan Rehwinkel is het heel belangrijk deze mensen te laten bewegen en ze niet links te laten liggen.
Voor iedereen
'Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen,' volgens Rehwinkel. 'Juist sporters met een verstandelijke beperking worden nog weleens over het hoofd gezien. Er zijn nu twee lopen in onze provincie met een speciale G-afstand, en dat is best weinig', vindt hij.

Veilige omgeving
Omdat de G-loop nogal wat organisatie vraagt, blijven deze deelnemers in tegenstelling tot de recreanten en wedstrijdlopers op de atletiekbaan. Rehwinkel: 'Zo kunnen de lopers in een overzichtelijke omgeving goed presteren. Bovendien blijven ze in het zicht van begeleiders en organisatie van de loop zodat er niets fout kan gaan. Alle lopers ontvangen na afloop een mooi hardloopshirt en een certificaat met het aantal gelopen mijlen.'

Zes of elf zeemijlen
Op 26 oktober vindt de derde editie van de Zeemijlenloop plaats, waarbij alle lopers kunnen kiezen uit afstanden van drie zeemijlen (5,5 kilometer) of zes mijl die goed is voor elf kilometer. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot aan 18 oktober inschrijven via de website maar ook op de dag van loop kunnen lopers zich nog aanmelden.
Deel dit artikel:

Recent nieuws