Waterbei definitief ter ziele, opvolger in zicht

Straattheaterfestival Waterbei in Winschoten houdt definitief op te bestaan. Dat heeft de organisatie van het festival, Stichting Evenementen Winschoten, bevestigd.
Het festival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en vierde dit jaar het eerste lustrum. Na vijf jaar zou het einde echter in zicht zijn. De organisatie verwijt de gemeente dat de subsidie is teruggeschroefd, wat een volgende editie onmogelijk zou maken. De winkeliersvereniging van Winschoten ging daarna met de organisatie in gesprek om het festival toch te behouden, maar tevergeefs.

'De organisatie bleef vasthouden aan het standpunt dat de gemeente meer moest betalen en de gemeente zegt dat ze al genoeg doen', vertelt voorzitter Jos Offenberg van winkeliersvereniging Handel en Nijverheid.

Heft in eigen hand
De winkeliers nemen met het standpunt van de organisatie geen genoegen. Zij nemen het heft in eigen hand: er komt in plaats van Waterbei een ander evenement in Winschoten. 'De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd', zegt Offenberg. 'Met een aantal culturele partijen en ook de gemeente Oldambt.' Hoe dat nieuwe evenement er precies uit moet gaan zien, hoopt Offenberg eind november te weten.

Stichting Evenementen Winschoten wil verder niet reageren op het nieuws.
Deel dit artikel:

Recent nieuws