'Fusie Ziggo en UPC kost 900 banen'

Als kabelmaatschappijen Ziggo en UPC Nederland in november fuseren, worden er zo'n 900 functies geschrapt – ongeveer twintig procent van het totale aantal werknemers.
Dat bevestigen verschillende bronnen binnen de bedrijven tegenover NRC Q.

In totaal werken ruim 4350 mensen bij de beide bedrijven. Vakbonden hielden rekening met verlies van 500 of 600 banen. Linda Groen van Abvakabo FNV zegt tegenover het digitale magazine er vanuit te gaan dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zullen zijn.

Goedgekeurd
De overname van Ziggo door Liverty Global, ook eigenaar van UPC, is deze week goedgekeurd door de Europese commissie. Financieel directeur Bert Groenewegen stelt in een toelichting dat 'er nog geen definitieve getallen zijn wat betreft ontslagen'. Hij benadrukte dat het aantal banen dat zal verdwijnen ook in perspectief gezien moet worden. 'Elk aantal betreft de periode van de fusie, dat duurt 2 tot 3 jaar. En het gaat ook om bijvoorbeeld tijdelijke aanstellingen. Daarbij komt er door de fusie ook ruimte voor groei, dus ruimte voor nieuwe banen.'

Inhuurkrachten
Er zullen volgens NRC Q in eerste instantie vooral inhuurkrachten zonder werk komen te zitten. Monteurs in de regio hebben minder te vrezen. Dat geldt niet voor stafafdelingen die bij beide bedrijven hetzelfde werk doen. Ook personeel op de helpdesks zal de fusie voelen. Daar werken veel uitzendkrachten die niet onder het sociaal plan zullen vallen.

Resultaat Ziggo
Ziggo heeft het aantal internetklanten in het derde kwartaal van 2014 opnieuw zien toenemen tot net geen 2 miljoen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Vergeleken met de voorgaande periode is dat per saldo een toename met 20.000, ofwel één procent. Het aantal mensen met een alles-in-eenpakket bleef stabiel ten opzichte van het tweede kwartaal.
Deel dit artikel:

Recent nieuws