Ontslagronde Vopak heeft amper gevolgen voor locatie Eemshaven

De aangekondigde ontslagronde bij tankopslagbedrijf Vopak gaat nauwelijks gevolgen hebben voor het personeel in de Eemshaven. Dat verwacht Vopak-woordvoerster Priscilla van Veldhoven.
In de terminal in de Eemshaven, die sinds 2012 in bedrijf is, wordt olieproducten opgeslagen. Het gaat om een geautomatiseerde terminal, waar maar een handjevol mensen werkt.

Ontslagen

Vopak kondigde dinsdag aan 200 van de 1.000 banen in Nederland te schrappen. De banen verdwijnen op het hoofdkantoor in Rotterdam en bij terminals. Behalve in de Eemshaven heeft Vopak in Nederland terminals in het Rotterdamse havengebied, Vlaardingen, Vlissingen en Amsterdam. 'Het is nog niet duidelijk om hoeveel gedwongen ontslagen het gaat', aldus Van Veldhoven. 'Daarover zijn we nog in gesprek met de vakbonden.'

Gezond en concurrerend
Vopak schrapt onder andere tijdelijke contracten en vult openstaande vacatures niet in. Volgens het concern is de reorganisatie nodig om het bedrijf gezond en concurrerend te houden. Vopak beheert wereldwijd opslagterminals voor olie, gas, chemicaliën en biobrandstoffen. Die markt staat onder druk door de economische malaise.
Deel dit artikel:

Recent nieuws