Internetdrogist Oude Pekela in race voor award

De grootste internetdrogisterij van Nederland staat in Oude Pekela. Droginet levert met 25 personeelsleden zo'n 70.000 artikelen. Het bedrijf is een van de genomineerden voor de prestigieuze High Growth Award van de Rabobank.
Het is het enige Oost-Groninger bedrijf dat ooit voor die prijs in aanmerking is gekomen. Dit jaar komt de groei uit op 60 procent.

Schuurtje

Vijf jaar geleden begon eigenaar Jos Mekkering zijn bedrijf vanuit een schuurtje bij zijn huis in Blijham. Hij had het idee 'iets op internet te gaan doen', toen hij zag dat bij drogisterijen steeds meer online wordt besteld. Droginet verzorgt inmiddels de internetbestellingen voor twintig drogisterijen.

Wedeka

Opmerkelijk is dat bij Droginet veel mensen uit de sociale werkvoorziening werken. Momenteel heeft het bedrijf negen mensen in dienst van werkvoorzieningsschap Wedeka. Ze hebben allemaal een jaarcontract. Volgens Mekkerings vrouw Brenda Warmels, die de personeelszaken behartigt, gaat het daarbij niet alleen om de subsidie die het bedrijf daarvoor krijgt. 'Ze doen hun werk goed als ze daar de juiste begeleiding bij krijgen.'

Groei

Hoe het bedrijf er over vijf jaar uitziet, Jos Mekkering durft er nauwelijks van te dromen. Hij gaat ervan uit dat de groei doorgaat, al zal die wat afvlakken. Hij sluit niet uit dat er dan honderd mensen aan het werk zijn bij de internetdrogist.