32 camera's leggen bevingen vast voor de rest van Nederland

32 camera's gaan twee jaar lang beelden registreren van aardbevingen in de provincie Groningen. De camera's hangen in een boerderij in Bedum en een woning in Middelstum en leggen 24 uur per dag alles vast. Behalve de camera's zijn er trillingsmeters geplaatst, die de trillingen digitaal vastleggen.
Het is de bedoeling dat de beelden vlak na de aardbeving worden uitgezonden door RTV Noord. Daarnaast is het doel van het project om de gevolgen van de bevingen voor de gebouwen en de bewoners vast te leggen. Hier wordt uiteindelijk een documentaire, 'De Stille Beving', van gemaakt.

Zichtbaar
Alleen de beelden van de aardbeving worden uitgezonden. De bedoeling is om zo zichtbaar te maken wat een beving doet met een huis en de bewoners. Annemarie Heite is één van de deelnemers aan het project. Ze woont in de boerderij aan de Ter Laan in Bedum, naast de boerenschuur die in mei instortte.

'Verhaal moet verteld worden'
'We vinden dat het verhaal verteld moet worden. De rest van Nederland heeft geen idee wat het met je doet', aldus Heite. 'Je wordt geleefd, je toekomst is onzeker.'

Het project is opgezet door de Dutch Broadcasting Company. Aan het project doen naast RTV Noord ook de NOS en Nieuwsuur mee.
Deel dit artikel:

Recent nieuws