Werkstraf voor bijstandsfraude in Stad

Een 36-jarige vrouw die zeven jaar lang heeft gefraudeerd met haar bijstandsuitkering, moet voor straf 180 uur werken. Daarbovenop kreeg zij twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.
De vrouw krijgt vanaf 2000 een bijstandsuitkering van de gemeente Groningen. Een anonieme tip in 2013 bracht aan het licht dat de vrouw vanaf januari 2006 leningen verstrekt aan anderen. Hiervoor zou ze woekerrentes vragen en ontvangen. Voor dit laatste was onvoldoende bewijs. Wel stond vast dat de vrouw een bankrekening gebruikte die niet bij de sociale dienst bekend was. Via de belastingdienst kwam de rekening in beeld.

Vriendendiensten
De vrouw erkende mensen geld te hebben geleend, maar nooit hiervoor iets te hebben ontvangen. Het waren 'vriendendiensten'. Ook verkocht zij cosmeticaproducten. De verdiensten werden niet opgegeven.

De vrouw maakte meermalen per jaar lange reizen naar het buitenland en verzweeg dat ze trouwde in de Dominicaanse Republiek. De vrouw heeft in totaal 115.000 euro onterecht als bijstandsgeld ontvangen. Via een betalingsregeling wordt dit geld terugbetaald.
Deel dit artikel:

Recent nieuws