'Juffrouw Kikkerbil' woont niet op het gemeentehuis van Loppersum

© Flickr/ JalilArfaoui
'Hier woont juffrouw Kikkerbil die ons niets meer geven wil!' Kinderen die op 11 november met hun lampionnetje aanbellen bij het gemeentehuis van Loppersum hoeven dat in elk geval niet te zingen. Burgemeester Rodenboog staat daar hoogstpersoonlijk klaar met chocolademelk en broodjes knakworst.
'De broodjes vlogen de deur uit'

Vorig jaar ontvingen burgemeester en wethouders de kinderen voor het eerst met iets lekkers. Dat is volgens de burgemeester zo goed bevallen dat de gemeente het dit jaar weer doet. 'Vorig jaar hadden we meer dan honderd kinderen', zegt burgemeester Albert Rodenboog. 'Toen was het koud en nat en vlogen de broodjes knakworst de deur uit.'

Twee doelen

De verwachting is dat er dit jaar ook weer rond de honderd kinderen langskomen op het Lopster gemeentehuis. De ontvangst van de kinderen is volgens de gemeente Loppersum niet alleen erg gezellig, maar dient ook nog een ander doel. 'Zo leren de kinderen het gemeentehuis, burgemeester en wethouders een beetje beter kennen', aldus Rodenboog. Iedereen met een lampion en een mooi liedje is volgende week dinsdag tussen 16:00 en 18:00 uur welkom op het gemeentehuis.