Onderzoek ANWB: N361, N969 en N366 het gevaarlijkst

Uit onderzoek van de ANWB, waarbij weggebruikers gevaren en knelpunten op de provinciale wegen konden melden, blijkt dat de N361, N969 en N366 de gevaarlijkste N-wegen van onze provincie zijn.
Op de N361 tussen Lauwersoog-Groningen werd de kruising met de N363 richting Baflo bij Ranum als een gevaarlijke kruising genoemd, omdat het verkeer vanaf de N363 de snelheid van de auto's op de N361 moeilijk kan inschatten. Daarnaast moeten er volgens de weggebruikers in de dorpskernen van Sauwerd en Adorp 30 km zones worden ingesteld, omdat er te hard wordt gereden.

De N969 vanaf Blijham naar de Duitse grens ziet er uit als een racebaan, geven de deelnemers aan. Er wordt te hard gereden en de provincie doet er te weinig aan om dit te beperken. Ook zouden fietsers gebruik maken van de rijbaan.

De ANWB adviseert de provincie Groningen de komende twintig jaar 120 miljoen euro te investeren in het veiliger maken van de wegen. Dat zou bijna 800 verkeersslachtoffers schelen. Maatschappelijk gezien zou dat de provincie 252 miljoen euro schelen, aldus de ANWB.

In totaal hebben bijna 2.900 mensen hun klachten bij de ANWB gemeld, 140 daarvan zijn Groningse meldingen. Het publieksonderzoek is een vervolg op eigen onderzoek van de ANWB, waaruit blijkt dat tweederde van de provinciale wegen onveilig is.
Deel dit artikel:

Recent nieuws