Liveblog PEC Zwolle - FC Groningen: 2-0 #pecgro (gesloten)

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in het IJsseldelta Stadion de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Volg de wedstrijd in dit liveblog. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live.
Tweede helft
90+3' Het zit erop. PEC is een maatje te groot voor Groningen.
90+2' Ook Stef Nijland mag nog minuten maken.
89' Lukoki lokt een vrije trap uit. Ook nog geen voor Botteghin. Zwaar gestraft in zijn 250 competitiewedstrijd in Nederland.
88' Broerse valt in voor Drost.
87' Hagenauw in het veld voor Hateboer. Het is nu alles of niets. Botteghin kopt over uit een hoekschop.
86' Geel voor Drost, die de bal met zijn hand in het doel probeert te slaan.
83' Kopbal De Leeuw is een vangbal voor Hahn. Kan het nog tegen tien man?
79' Een rode kaart voor Tomas Necid na een kopstoot. Hij zette een harde tackle in op Antonia, die lokt vervolgens weer een reactie uit door licht na te trappen, maar dat is niet gezien. Ron Jans is woest op zijn spits. Saymak ondertussen naar de kant voor Wout Brama en Islamovic in het veld bij Groningen voor Kieftenbeld.
76' Saymak met een fraaie omhaal: ruim naast.
74' Het lijkt er niet op dat Groningen resultaat gaan halen in Zwolle. De thuisploeg krijgt meer ruimte door het aandringen van de FC. Gevaarlijk wordt Groningen niet echt.
65' Ook Kieftenbeld krijgt geel. Ondertussen vervangt Mimoun Mahi Danny Hoesen.
59' Padt voorkomt de 3-0 van Lukoki. Matig uitverdedigen van Antonia geeft Lukoki de kans, maar de keeper van Groningen reageert alert.
58' DOELPUNT 2-0 Het is hetzelfde recept als voor rust. Bart van Hintum zet uit een vrije trap voor en PEC scoort. Nu is Necid de doelpuntenmaker, na terugleggen van Sainsbury.
57' En ook Yoëll van Nieff krijgt geel na vasthouden van Lukoki. In zijn geval is het een optelsom van meerdere overtredingen.
56' Antonia stuurt Hoesen diep, maar die wacht te lang met uithalen waarna Sainsbury kan uitverdedigen.
54' Mahi en Islamovic lopen zich ondertussen warm.
54' Een gele kaart voor Bram van Polen na een tackle op Antonia.
52' Goede tackle Hateboer op Van der Werff. Corner Zwolle levert hen niets op.
49' Botteghin verlengt een vrije trap, maar Hahn redt.
46' We gaan weer verder in Zwolle. Eerste helft
45' Het is rust in Zwolle.
38' Op aangeven van Antonia heeft Chery de gelijkmaker nu op zijn schoen, maar doelman Hahn redt opnieuw.
36' Een schitterende uithaal van Bram van Bolen van meer dan 30 meter. Padt kan de bal net onder de lat vandaan tikken. FC Groningen wankelt.
35' En weer een kans voor Zwolle! Necid werkt de bal net naast. Padt schiet de bal tegen de spits aan, en de bal kaatst net naast.
33' Nu stopt Padt een inzet van Necid, die uit een hoekschop ook dicht bij een treffer is. Twee grote kansen voor PEC volgen elkaar op.
32' Hans Hateboer voorkomt de zekere 2-0. Drost kan na een goede 1-2 vrij inschieten, maar Hateboer voorkomt dat op het laatste moment omdat Drost treuzelt.
27' Hoesen ziet zijn schot uit de hoek getikt worden door Hahn. Een goede fase van Groningen nu.
23' Goede combinatie van De Leeuw en Hateboer, die terug legt op Antonia, maar via een Zwollenaar naast. Uit de hoekschop kopt Danny Hoesen net over.
20' De Leeuw met een grote kans, na twee keer hooghouden schiet hij in het zijnet. Had meer ingezeten!
17' Chery en Hoesen veroveren samen de bal, maar daarna is de inzet van Chery veel te slap. Hij had bovendien De Leeuw naast zich. Aan de overkant komt Thomas overigens net te kort op een voorzet van Lukoki.
16' PEC is vooralsnog de baas in eigen huis. Groningen loopt steeds verder achteruit.
14' Antonia wordt bij ieder balcontact vanwege zijn verleden bij Go Ahead Eagles uitgefloten door de PEC Zwolle-supporters. Sergio Padt heeft ook gekeept voor Eagles, maar hij wordt niet uitgefloten.
9' Na de hoekschop wordt een schot van Hiariej gekraakt. Een eitje voor Hahn om die bal te pakken.
8' De Leeuw verdient een hoekschop voor Groningen.
5' DOELPUNT 1-0! De vrije trap van Van Hintum wordt door uitgerekend Johan Kappelhof verlengd in het eigen doel. Padt kan er niet meer bij. Zo goed als de FC vorige week tegen NAC begon, zo slecht is het begin in Zwolle.
4' Van Nieff duwt Lukoki omver. Vrije trap Zwolle.
2' Een vrije trap van Zwolle levert hen de eerste hoekschop op. Na verdedigen van De Leeuw een nieuwe corner, maar wederom zonder gevaar. FC Groningen komt er in de counter niet uit.
19.45 uur We zijn begonnen in het IJsseldelta Stadion in Zwolle. De thuisclub heeft afgetrapt.

Voorbeschouwing

FC Groningen mag met recht de angstgegner van PEC Zwolle genoemd worden. De FC verloor voor het laatst in september 1987 in Zwolle. Wel is PEC dit seizoen thuis nog ongeslagen. Op het Zwolse kunstgras werd het vorig seizoen 1-0 voor Groningen door een doelpunt van oud-Zwollenaar Eric Botteghin. Hij speelt vanavond zijn 250e wedstrijd.
Zwolle staat momenteel vijfde in de Eredivisie, met evenveel punten als FC Groningen. PEC begon dit seizoen voortvarend, maar de ploeg van Jans wist sinds eind september geen competitieduel meer te winnen. Daarbij moet gezegd worden dat de Zwollenaren een lastig programma hadden, waarin het drie keer uit speelde. Vorige week verloor PEC op bezoek bij Feyenoord met 2-0.
Bij FC Groningen neemt de herstelde Danny Hoesen zijn plek in de spits weer in. Dat gaat ten koste van Dino Islamovic, die vorige week nog mocht starten.

Opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Saymak (80' Brama), Drost (88' Broerse), Rienstra; Lukoki, Necid en Thomas.
FC Groningen: Padt; Hateboer (87' Hagenauw), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld (80' Islamovic), Hiariej, Chery; Hoesen (65' Mahi) en De Leeuw.
Scheidsrechter: Bjorn Kuipers.
Toeschouwers: 12420.
Doelpunten: Johan Kappelhof (e.d.) 1-0; 58' Tomas Necid 2-0.
Gele kaart: Yoëll van Nieff, Maikel Kieftenbeld, Eric Botteghin (FC Groningen), Jesper Drost en Bram van Polen (PEC Zwolle).
Rode kaart: Tomas Necid (PEC Zwolle).