FC Groningen na jaren weer onderuit tegen PEC Zwolle

Voor het eerst sinds 1987 heeft FC Groningen in de Eredivisie verloren van PEC Zwolle. Het werd 2-0 voor de Blauwvingersin het IJsseldelta Stadion.
Al vroeg in de eerste helft liep Groningen door een eigen doelpunt achter de feiten aan. Johan Kappelhof verlengde een vrije schop van Bart van Hintum zodanig, dat doelman Sergio Padt er niet meer bij kon. In het restant van de eerste helft waren er over en weer kansen, maar het bleef 1-0.

Zelfde recept

Na een klein uur spelen kopte spits Tomas Necid de 2-0 tegen de touwen. Vrijwel volgens hetzelfde recept als bij de eerste treffer uit een standaardsituatie. Van Hintum nam de vrije trap, die door Sainsbury werd verlengd met Necid als eindstation.

'Niet genoeg'

Necid kreeg tien minuten voor tijd nog rood, maar tegen tien man lukte het Groningen niet om iets terug te doen. 'We deden aardig mee, maar het was niet genoeg', zei aanvoerder Maikel Kieftenbeld na afloop.

'Zuur'

Door de nederlaag in Zwolle heeft Groningen nu de laatste zes uitduels niet gewonnen. Volgens trainer Erwin van de Looi had er meer ingezeten. 'Het was een open wedstrijd, maar zij waren koelbloediger', vertelde hij. 'Het is wel zuur, want we hebben de kansen gehad.'