Topschutter van de provincie bewijst klasse

Doelpunten maken doet de 36-jarige Jos Hoeksema dit seizoen aan de lopende band. De ervaren spits van SGV uit Schildwolde scoorde dit seizoen al vijftien keer. Daarmee was hij tot deze week provinciaal topscorer bij de amateurs.
Maar niet alleen Hoeksema weet dit jaar vaak het doel te vinden bij SGV. Zijn zestien jaar jongere collega-spits Henk Jansma maakte ook al veertien treffers.

Beide spitsen voelen elkaar goed aan. 'We spelen dit seizoen voor het eerst naast elkaar in de spits', vertelt Jansma. 'Jos loopt al wat langer mee, dus hij weet er alles van. Hij geeft me dan ook vaak goeie aanwijzingen', zegt de jongere Jansma.

Achterstand

SGV staat op dit moment tweede in de vijfde klasse E. Zaterdag ging het op bezoek bij koploper Harkstede. Dat het een lastige wedstrijd is voor SGV blijkt al in de eerste helft. Harkstede staat in de rust met 2-0 voor.

Reputatie

In de tweede helft maakt topscorer Hoeksema zijn reputatie waar. Vlak na rust kopt de spits overtuigend de 1-2 binnen. Even later maakt hij met een gelukkige treffer ook de 2-2. 'Ik heb ze wel eens mooier gemaakt, maar deze tellen ook', lacht Hoeksema.
Uiteindelijk loopt het goed af voor de voetballers uit Schildwolde. Dankzij een eigen goal van Harkstede komt SGV op 2-3. De beslissende goal gaat via Jansma. Hij scoort vandaag niet, maar geeft wel de assist op Sander Prins. Dankzij een mooie volley van Prins beslist SGV de wedstrijd: 2-4.

Niet opgewassen

Ondanks de overwinning van SGV blijft Harkstede koploper. Maar ook de voetballers van Harkstede waren niet opgewassen tegen het gevaarlijke spitsenduo van SGV.
Jos Hoeksema is sinds dit weekend niet meer topscorer. Stadjer Freddy de Grooth van Pelikaan S heeft nu negentien doelpunten gemaakt. Hoeksema twee minder.