WIJ tipt: 'Wordt uw vagina niet vochtig genoeg, dan kunt u bij de drogist een glijmiddel kopen'

WIJ Groningen, de naam waaronder de sociale wijkteams in de Stad gaan opereren, werd maandag feestelijk gestart door wethouder Ton Schroor. Maar er is meteen kritiek. Vooral op de lijstjes met tips op de website wij.groningen.nl.
De tips die voor onder anderen ouderen, minima, daklozen en mensen met schulden op de site worden gegeven zijn volgens de criticasters onbenullig. Bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn: 'Misschien kunt u kijken welke winkels dichterbij zijn. Dan hoeft u niet zo ver.' Of voor daklozen: 'Heeft u een drank- of drugsverslaving? Probeer hiermee te stoppen.' Een tip voor bij het vrijen: 'Wordt uw vagina niet vochtig genoeg, dan kunt u bij de drogist een glijmiddel kopen.'

'Truttig', 'schofferend'
Inge Jongman van de ChristenUnie noemt de tips 'truttig'. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk gaat verder en noemt de site 'ontzettend denigrerend' en 'een belediging voor de mensen die om hulp vragen'. 'Niemand zit op deze tips te wachten. Ik vind het echt schofferend dat de gemeente met dit soort tips komt aanzetten om vervolgens te bezuinigen op de thuiszorg', aldus Dijk.

Verantwoordelijk wethouder Schroor was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Nog een paar tips van WIJ:
- Als u te weinig verdient, kunt u proberen een betere baan te zoeken.
- Als u een beker of kopje na gebruik even omspoelt met heet water, kunt u die daarna zelf wel weer gebruiken. Dan heeft u minder afwas.
- Heeft u moeite met het doen van de was? Plaats uw wasmachine en droger beiden op een verhoging, zodat u rechtop kunt blijven staan.
- Kunt u niet strijken omdat u niet lang kunt staan? Gebruik een stakruk of zet de strijkplank lager en ga er bij zitten.
- Als u kookt, kunt u proberen alles zo veel mogelijk direct weer op te ruimen of schoon te maken. Zo blijft uw aanrecht lekker opgeruimd.
- Heeft u nog spaargeld of beleggingen (aandelen)? Dan kunt u dit geld gebruiken om uw schulden af te lossen.
- Heeft u een drank- of drugsverslaving? Probeer hiermee te stoppen.
- Wordt uw vagina niet vochtig genoeg, dan kunt u bij de drogist een glijmiddel kopen.
- Blijft u last houden van duizeligheid? Dan is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u niet valt.
- Heeft u last van overgewicht , dan kunt u proberen af te vallen.
- Zijn er dingen die u niet wilt vergeten? Maakt u dan een boodschappenlijstje.
- Als u niet meer kunt lopen, dan kunt u denken aan een rolstoel of een scootmobiel.
- Om tot rust te komen is goed slapen belangrijk. Even een keertje uitslapen kan u goed doen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws