Project Breedband Noord-Groningen officieel van start

De roep om snel internet in Noord-Groningen is groot. Daarom hebben negen Groningse gemeenten zich verenigd in het project 'Breedband Noord-Groningen'.
Er wordt onderzocht of er breedband-internet kan komen voor alle bedrijven en bewoners in de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne, Loppersum, Delfzijl, Appingedam, Eemsmond, Ten Boer en Slochteren. De officiële start van dit project is vrijdagmiddag in het gemeentehuis van Eemsmond in Uithuizen.

In het dunner bevolkte buitengebied in onze provincie is het economisch minder rendabel om breedband aan te leggen. Tegelijkertijd is de aanwezigheid van snel internet steeds belangrijker bij de keuze om al dan niet op het platteland te gaan wonen en werken.

Inventariseren
In de eerste fase van het project staan voorlichting en het inventariseren van de vraag centraal. Tijdens de voorlichting worden bewoners, organisaties en bedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden van breedband-internet. De inventarisatie is nodig om te bepalen of er voldoende belangstelling is om het project uit te kunnen voeren.
Deel dit artikel:

Recent nieuws