Eis: acht maanden cel voor diefstal en mishandeling

© SXC Stock Exchange/Konrad Baranski
Het Openbaar Ministerie heeft acht maanden cel geëist tegen een 49-jarige Winschoter. De man wordt verdacht van drie diefstallen en de mishandeling van vier personen.
Kant-en-klaar-maaltijd

Het OM acht bewezen dat de man eind 2012 en begin 2013 een fles wijn en een kant-en-klaar-maaltijd stal uit een supermarkt in zijn woonplaats. De diefstal werd vastgelegd op camerabeelden.
Verder stal de man schoenen uit een schoenenzaak. Toen winkelmedewerkers hem achternakwamen, gooide hij snel zijn buit onder een geparkeerde auto. Verder stal hij een digitenne-kastje uit een woning.

Colafles

Het OM verwijt de man verder dat hij in maart 2013 twee mannen met een schep heeft geslagen in een woning in Winschoten. Ook zou hij daar met een mes hebben gezwaaid, waarbij hij een man in het bovenbeen raakte. In Heiligerlee zou hij een vrouw hebben geslagen, omdat die geld van hem zou hebben gestolen. Verder sloeg hij een man op het hoofd met een colafles.

Veertien pagina's

De Winschoter heeft een strafblad van veertien pagina's. De man is ernstig verslaafd en weigert alle hulpverlening, aldus de officier van justitie.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.