Menterwolde houdt drie zwembaden open en onderzoekt nieuwbouw

Alle drie de zwembaden in Menterwolde kunnen ook volgend jaar open blijven. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

Verder komt er een onderzoek of er in Muntendam een splinternieuw bad gebouwd kan worden.

Daarmee gaat de raad in tegen de wens van het college om fors te bezuinigen op de zwembaden. B en w wilden alleen het D.G van den Noortbad in Muntendam nog financieel steunen. Het zwembad van Van der Valk in Zuidbroek en het openluchtbad in Meeden zouden geen geld meer krijgen. In de praktijk zou dat neerkomen op sluiting.

Nieuw bad
Maar de raad is het niet eens met B en W. Zij wil het liefst een compleet nieuw bad, dat lagere exploitatiekosten heeft dan het D.G van de Noortbad. Maar ook een ander alternatief, de overkapping van het openluchtbad in Meeden moet worden onderzocht, vindt de raad. In afwachting van haalbaarheidsonderzoek moeten alle drie de baden open blijven, zo oordeelde de raad.

Zwemclub De Pinquin is opgelucht over het besluit. Die club maakt gebruikt van het zwembad van Van der Valk in Zuidbroek. Dat is het enige bad in Menterwolde waar wedstrijden gezwommen kunnen worden.
Deel dit artikel:

Recent nieuws