Nabestaanden spreken zich uit over Alasam S.

© Archief
Alasam S. verdient een kans om te laten zien dat hij een goed mens is. De nabestaanden van de door S. om het leven gebrachte Renske Hekman deden deze uitspraak vrijdagochtend tijdens het hoger beroep in de zaak Baflo.
Tegenslag op tegenslag

Hekmans nabestaanden stellen dat de droom van een toekomst in Nederland of Afrika voor hem op een nachtmerrie is uitgelopen. Volgens hen heeft hij huis en haard verlaten om vervolgens tegenslag op tegenslag voor zijn kiezen te krijgen.
Zo overleed de opa van Renske, met wie S. een relatie had, en werd zijn verzoek tot een verblijfsvergunning in hoger beroep afgewezen. Dit zou hem psychisch hebben opgebroken. 'We bezoeken hem een keer in de maand. We praten, lachen en huilen.'

'Verdriet niet minder geworden'

De nabestaanden van de doodgeschoten agent Dick Haveman gaven aan dat de woede na ruim drie jaar niet minder is geworden. 'Wat zeg je als je vader op gruwelijke wijze om het leven is gebracht?', vragen zij zich af. Het leed en verdriet is groot en dat allemaal door één persoon, aldus Havemans naasten.

Verantwoordelijkheid

Zij gaven aan te kunnen leven met zowel levenslang als 28 jaar cel en wezen S. op de verantwoordelijkheid die hij moet nemen voor zijn daad. S. gaf aan dit te doen en betuigde spijt voor zijn handelen en de pijn die de nabestaanden hierdoor hebben.