Heupen los tijdens genadeloze ritmes

Normaal alleen op vakantiebestemmingen, maar dit weekend ook in Groningen. 22 graden, palmbomen en Latijns-Amerikaanse muziek. Het waren ingrediënten van de Latin Dance Night zaterdagavond in De Oosterpoort.
In het koude Groningen blijkt een grote salsa scene te zijn. 'Regelmatig worden er feestjes georganiseerd maar dit is de grootste van Noord-Nederland. De salsaliefhebber leeft hier naar toe',  aldus Marjolein van der Meer van de organisatie. 'Latijns dansen is gevarieerd en nodigt echt uit om de heupen los te gooien'. 
In alle zalen van De Oosterpoort staan bezoekers te dansen. Er zijn internationale acts en shows van de dansscholen. Maandenlang hebben de dansers zich daar op voorbereid. Dit is de avond om te laten zien wat ze in huis hebben en nieuwe leerlingen te werven.

Kanarie

Een latin-feestje is niet compleet zonder een goede zangkanarie. Elke salsaliefhebber kent zijn muziek. Jose Alberto, ook wel 'El Canario' genoemd, zingt de heupen van iedereen los. Hij komt uit de Dominicaanse Republiek en is de grondlegger van de romantische salsa. 
De organisatie is bijzonder trots op de komst van deze grote salsazanger. 'Hij is de meest beroemde salsazanger van de afgelopen dertig jaar en die staat hier toch maar even in Groningen', vertelt Marjolein van der Meer.