Werkstraf geëist voor ernstig verkeersongeval Haren

© Martin Druppers/112 Groningen
Voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de Meerweg in Haren in maart is tegen een zestigjarige man uit Joure een werkstraf van tachtig uur geëist. Ook eiste de officier van justitie een rijontzegging van zes maanden.
De Meerweg werd op dat moment flink op de schop genomen. De fietsers moesten daardoor deels over de rijbaan. De vrachtwagenchauffeur uit Joure had zijn wagen geladen en trok langzaam op. Hij
een 74-jarige fietser uit Eelderwolde. Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht en liep een verbrijzelde arm, een klaplong en botbreuken op. Zijn rechterbeen moest worden geamputeerd.

Dode hoek

Volgens de officier is er sprake van onvoorzichtig rijgedrag. De chauffeur had de fietser, die vermoedelijk in de dode hoek zat, niet gezien. De dode hoek werd volgens de aanklager echter vergroot door een scherm, camera, telefoon en schrijfblok op het dashboard.

Alleen maar verliezers

De Fries heeft in zijn jarenlange loopbaan als chauffeur nooit een ongeval veroorzaakt. Toch werd hij nadien door zijn werkgever op straat gezet. 'Een zaak die alleen maar verliezers kent,' meende de officier.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.