Nieuw tijdelijk hotel in Uithuizen

Er komt een nieuw tijdelijk hotel in Uithuizen. Het nieuwe complex komt aan de Nijverheidsweg, tegenover werkvoorzieningsschap Ability.
Eemshaven
Het New Villlage Hotel wordt de opvolger van het Energy Village Hotel aan de Dingeweg. Dat ging enkele weken geleden na vijf jaar dicht. Net als zijn voorganger is het tijdelijke hotel bedoeld voor mensen die in de Eemshaven aan de slag gaan. Dat zijn in eerste instantie de bouwers van het nieuwe datacenter van Google en het Gemini windmolenpark op zee.

Drie sterren
Het nieuwe hotel biedt plaats aan maximaal 280 mensen. Het is dus een stuk kleiner dan het Energy Village hotel, waar 800 mensen konden verblijven. Daar staat tegenover dat het een stuk luxer is. Waren het de afgelopen jaren met name Oost-Europeanen die in de Eemshaven werkten, straks zijn het vooral mensen uit Engeland, Ierland en Nederland. Die stellen hogere eisen en daarom wordt het een driesterrenhotel. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om er asielzoekers onder te brengen, zoals wel gebeurde in het hotel aan de Dingeweg.

Vijf jaar
Het New Village Hotel in Uithuizen kan vijf jaar draaien. Eventueel zou de periode in overleg met de gemeente met nog eens vijf jaar kunnen worden verlengd, zegt de initiatiefnemer Ferdinand Görs.

Informatieavond
Hij is van plan om zo snel mogelijk met de bouw van start te gaan. Görs wil het nieuwe hotel volgend jaar maart openen. Volgende week dinsdag is er een informatieavond voor omwonenden van het nieuwe hotel.
Deel dit artikel:

Recent nieuws