Politie int zesduizend euro, fiscus zevenduizend

© 112Groningen
Door kentekens te scannen heeft de politie zaterdag 6200 euro binnengehaald bij mensen die nog een boete moesten betalen. De Belastingdienst incasseerde zelfs 7000 euro en nam dertien auto's in beslag.
De verkeerscontrole vond plaats rondom het Julianaplein. De camera's met automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) scanden de wagens die langsreden. Zodra er een voertuig voorbijkwam van iemand die nog een boete of vordering open had staan, kreeg een motoragent een seintje en werd diegene eruit gepikt en naar de parkeerplaats bij De Papiermolen geleid. Daar werden de auto's en inzittenden gecontroleerd door medewerkers van politie en belastingdienst.
In totaal moesten elf bestuurders aftikken bij de politie.
De controle leverde overigens nog een paar extra boetes op, omdat een aantal mensen de papieren niet op orde hadden. Eén daarvan, een 33-jarige man uit Nieuwe Pekela, had bovendien een joint gerookt. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed. De auto waarin hij reed is bovendien in beslag genomen door de Belastingdienst, omdat de eigenaar nog een belastingschuld heeft.