Dringen voor voorlezer Dieuwertje Blok

© 112Groningen/Marc Dol
Bomvol was het, zaterdagmiddag in de bibliotheek in Stadskanaal. Dieuwertje Blok kwam voorlezen. Niet van een blaadje zoals in het Sinterklaasjournaal, maar gewoon, uit een boek.
De 'nieuwslezeres' maakt een tournee langs twaalf bibliotheken. Ze begon in Gouda, waar Sinterklaas aankwam, en gaat door tot de Sint weer vertrokken is. Wat voor verhalen ze leest? Over Sinterklaas, natuurlijk. Het is namelijk een Sinterklaas Voorleestournee.
De Sinterklaas Voorleestournee is dit jaar speciaal bedoeld om meer vaders naar de bibliotheek te lokken. Daar komen ze nu te weinig, vindt De Leescoalitie, een samenwerking van boekhandels en bibliotheken. Vaders lezen minder vaak en lezen ook minder vaak voor dan moeders, maar ze hebben wel veel invloed op het leesgedrag van kinderen. De Leescoalitie probeert ze daarom met de campagne 'Vaders Voor Lezen' op het rechte pad te krijgen met Dieuwertje Blok.
In Stadskanaal was het in ieder geval druk. De kinderschare die zich om Dieuwertje en een enkele voorleespapa verzameld had, kreeg ook nog eens bezoek van Sinterklaas en een paar Pieten. En ze mochten op de foto met de voorleesmoeder.