Conflict over merknaam 'Bosma Bedden' na faillissement

Bosma Bedden in Winschoten krijgt klanten over de vloer voor een faillissementsverkoop, maar het bedrijf is helemaal niet failliet. De verwarring bij klanten ontstaat door een faillissement van het bedrijf in Emmen.
Geen gevolgen voor Winschoten

De gebroeders Bosma opereren weliswaar onder dezelfde naam, maar de winkels staan verder los van elkaar. Het faillissement heeft dus geen gevolgen voor de zaken in Winschoten en Assen.

Adverteren

De Bosma-broers zijn nu in conflict met het bedrijf Promaxa over het gebruik van hun merknaam. Dat bedrijf verkoopt de inboedel van de failliete vestiging in Emmen en Promaxa adverteert nog altijd met de naam Bosma Bedden. Dus komen onder meer in Winschoten klanten over de vloer voor een faillisementsverkoop.
Rectificatie
'Promaxa mag de naam niet gebruiken, dat recht hebben ze niet', vertelt Pieter Bosma uit Winschoten. In het Dagblad van het Noorden verscheen maandagochtend een rectificatie over de faillissementsverkoop, maar dat is voor Bosma niet genoeg. Hij heeft inmiddels een merkenrechtenadvocaat op de zaak gezet.

Promaxa was maandag niet bereikbaar voor commentaar.