Politie toont foto's gewelddadige overvallers Stad

Beide mannen
Beide mannen © Politie Groningen
De politie heeft foto's vrijgegeven van twee verdachten van een gewelddadige woningoverval op een 53-jarige Stadjer. De overval vond op 30 oktober plaats in zijn flatwoning aan de Platinalaan in de stad.
Slaan op hoofd

Twee mannen praatten zich binnen bij de Stadjer, die vervolgens werd bedreigd en op zijn hoofd werd geslagen. Ook brak het duo zijn vinger. De mannen dwongen hem zijn pincode te geven, maar dat deed hij niet. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met een horloge en contant geld.

Hersenbloeding

In het ziekenhuis bleek dat de Groninger een hersenbloeding heeft en de politie sluit niet uit dat die een gevolg is van de mishandeling tijdens de overval.

Opsporing Verzocht

De foto's, afkomstig van beelden van bewakingscamera's in de flat, worden dinsdagavond ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond, vanaf 20.30 uur op NPO1.

Signalementen

De signalementen van beide mannen: de eerste verdachte is een blanke man, rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en hij heeft donkerblond haar. Hij sprak onduidelijk en vrij zachtjes, mogelijk met een wat Gronings accent. De tweede verdachte is getint, ook rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en hij zag er volgens het slachtoffer wat armoedig uit. Ook zou deze verdachte hebben verteld dat hij uit Bonaire kwam.