Themalied 'Samen voor de Voedselbank' in première

Het themalied voor de gezamenlijke inzamelingsactie 'Samen voor de Voedselbank' van de regionale omroepen is dinsdag in première gegaan.
In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, staan alle regionale omroepen in het teken van de actie 'Samen voor de Voedselbank'.
Lijflied
Het nummer 'Samen voor de Voedselbank' moet het lijflied van de actie worden. Bij Gregor Bak, schrijver van het lied, komen al 'klachten' binnen. 'Als je het nummer hebt gehoord, krijg je het niet meer uit je kop!', lacht hij.

Pakkend
De tekst komt uit de pen van Hagenaar Fred Zuiderwijk. 'Hij wilde een pakkend lied schrijven, in de sfeer van We Are The World', zegt Bak. 'Hij stuurde me de tekst en binnen 2 uur had ik de muziek geschreven.'Als we op de finaledag met al die vrijwillligers aan het inpakken zijn, moet het een enorme boost geven', vindt Bak.

Help mee!

RTV Noord wil samen met u meedoen aan deze actie. Heeft u een ludieke actie bedacht of gaat u ook voedsel inzamelen, laat het ons dan weten op www.rtvnoord.nl/voedselbank.