Beheerder moet Suikerunieterrein impuls geven

© Willem van der Velde
De gemeente Groningen zoekt een beheerder voor het Suikerunieterrein. Die moet ervoor zorgen dat er meer activiteiten op het terrein komen.
Dat er tot nog toe weinig gebeurt, komt volgens de gemeente doordat het terrein veel belemmeringen met zich meebrengt. Er mogen uit veiligheidsoverwegingen niet meer dan zeshonderd bezoekers op het terrein en zijn er te weinig voorzieningen op gebied van gas, water en licht.
Dit kan wel anders, maar dat kost geld. De gemeente wil die investeringen nu niet doen, omdat het gebied over een jaar of tien een hele nieuwe bestemming moet krijgen.

Lustrumfeest

De beheerder moet investeren en zorgen dat er een plan komt voor het hele gebied. Voorwaarde is dat Stadjers er terecht kunnen met allerlei initiatieven. Het is de bedoeling dat het Suikerunieterrein de komende tien tot vijftien jaar ruimte biedt aan onder meer creatieve industrie, stadslandbouw en evenementen.
De gemeente maakt begin 2015 een keuze voor een beheerder. Er zijn tot nu twee genomineerden bekend: Carex, beheerder en verhuurder van kraakgevoelige panden en het architectenbureau van Paul van Bussel.