Verenigde Communistische Partij luidt de Noodklok

De Verenigde Communistische Partij (VCP) luidt de Noodklok. De partij is zat van de bezuinigingen in de zorg, de stijgende werkloosheid en de problemen met de aardbevingen in onze provincie.
Zaterdag houdt de VCP een demonstratie en daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de Noodklok
De klok werd in 1971 ook gebruikt. Het was een tijd waarin het slecht ging met de economie in Oost-Groningen. De strokartonfabrieken gingen dicht, waardoor veel mensen op straat kwamen te staan. Dat zorgde voor veel protesten, waarbij de Noodklok letterlijk werd geluid.

Weer gebruiken

Engel Modderman van de VCP heeft die klok nu op zijn kantoor staan in Winschoten. Hij wil hem zaterdag voor het eerst weer gebruiken.
'We zitten hier in Oost-Groningen in nood wat betreft de bezuinigingen en de werkgelegenheid. Dan gaat het met name om de afbraak het regeringsbeleid. De ouderenzorg, de jeugdzorg en de WMO waar ontzettend veel op bezuinigd wordt. Daarom luiden we de Noodklok.'

Op kantoor

De klok staat op het kantoor van de VCP in Winschoten. Daar is Modderman best trots op: 'We zijn er blij mee dat hij we hem gekregen hebben, en we gaan hem ook gebruiken. Want het is nu nodig. Hard nodig.'