Inbreker moet voor straf werken

Een 23-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur voor bedrijfsinbraken en verboden wapenbezit.
Ook moet de man een eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf van 112 uur alsnog uitvoeren, omdat hij in de proeftijd in de fout is gegaan
Twee weken geleden eiste de officier van justitie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden.

Betrapt

De man werd op 7 juni in de Ierse Pub O' Ceallaigh aan het Kattendiep betrapt op een inbraak. Een buurtbewoonster hoorde veel lawaai bij de pub vandaan komen en belde de politie.
De inbreker had bijna 300 euro op zak, uit de kluis van de pub. Ook had de man ruim 700 euro bij zich en sleutels die behoorden aan het Catshuys, tegenover de pub. Ook daar bleek te zijn ingebroken.

Onder invloed

De Groninger wist zich niets meer te herinneren. Hij verkeerde tijdens de daad onder invloed van grote hoeveelheden alcohol en cocaïne. In de wagen van de man werden een ploertendoder en stroomstootwapen gevonden. De man zei niets te weten van deze spullen in zijn auto.
De rechtbank hield er rekening mee dat de man na een zwervend bestaan een huurwoning heeft en een behandeling volgt bij de verslavingszorg.
De man moet het slachtoffer een schadevergoeding van in totaal 350 euro betalen.