Willem Vermeend: Groningen moet meer doen met Google

© twitter.com/willemvermeend
Oud-minister en staatssecretaris Willem Vermeend vindt dat Groningen met de komst van internetgigant Google goud in handen heeft, maar er te weinig mee doet. Vermeend zei dat bij de uitreiking van de Groninger Ondernemingsprijs.
'Fantastisch'

'Heel Europa wilde Google hebben. En waar gaan ze heen? Groningen! Dat is toch fantastisch', aldus de oud-bewindsman die nu vooral actief is als investeerder in technisch vernieuwende bedrijven.

'Sterkste merken'

Vermeend vindt dat we de naam Google zoveel mogelijk moeten benutten. 'Het is een van de sterkste merken van de wereld. Daar moet je wat mee'. Als voorbeelden noemt hij de universiteit die een Google campus zou moeten maken, compleet met Google-hoogleraar. .
Volgens Vermeend werkt dat wereldwijd voor talentvolle jongeren als een magneet. 'Dan weet je nu al dat je duizenden studenten binnen haalt voor de komende jaren'

'Snakken'

Ook moet Groningen er voor zorgen dat er andere bedrijven komen die met Google gaan samenwerken. Wel denkt Vermeend dat de Groningse bescheidenheid dat in de weg kan staan. We mogen best wel wat meer 'snakken'.

Economie 4.0

Toch bespeurt hij positieve ontwikkelingen bij de bedrijven die de finale haalden van de Groninger Ondernemingsprijs. Die maken gebruik van alle mogelijkheden die onze informatiemaatschappij biedt. Economie 4.0 noemt Vermeend het.
Hij waarschuwt dan ook bedrijven die daar niet in meegaan. 'Binnen tien jaar, of mischien wel binnen drie jaar, bestaan die niet meer', adus Vermeend.