Iris raakt gevoelige snaar in Amen

Iris Rijnsewijn. Ze is negentien lentes jong en zingt al sinds haar vijftiende. Gitaarles krijgt ze met de paplepel ingegoten door haar vader die ook muzikant is. Zaterdagmiddag presenteert de singer-songwriter uit Wirdum haar eerste CD in muziekcafé De Amer in Amen.
Muziekcafé De Amer is bekend terrein voor Iris. Eerder stond ze daar al als voorprogramma van onder meer Margriet Eshuys, Huub van der Lubbe en Tangarine.

Nieuwe CD
Alle negen liedjes voor haar nieuwe CD 'Through the walls' schreef ze zelf. Rijnsewijn neemt de liedjes bij haar thuis in de woonkamer op, samen met producer Martin van de Vrugt. De thema's van de liedjes zijn af en toe zwaar, maar klinken toch steeds weer opgewekt. De titeltrack verwijst naar haar ouders. die door de muur heen mee kunnen genieten van de prille zang van hun dochter.

Wanneer is de CD voor haar geslaagd? Iris: 'Als je mijn CD beluistert, moet je het gevoel hebben dat ik naast je op de bank zit'.

Nacht van Noord
Iris deed in het voorjaar van 2014 mee aan de muzikale talentenjacht Café Martini XL van RTV Noord. Ze won deze met glans en verdiende daarmee een plaats op het podium van de Nacht van Noord. De opnames daarvan zijn zaterdag 13 december in MartiniPlaza in Groningen. Verschillende artiesten treden die avond samen met het Noordpoolorkest op. Bekijk de Nacht van Noord op Oudjaarsavond bij RTV Noord op tv.
Meer over dit onderwerp:
muziek
Deel dit artikel:

Recent nieuws