Zwaar mishandelde travestiet blijkt gewelddadige overvaller

Een 31-jarige travestiet die afgelopen weekeind zwaar werd mishandeld in een woning in de wijk Lewenborg in Groningen, werd door Justitie gezocht voor een gewelddadige overval op een 53-jarige Stadjer. Dat blijkt uit onderzoek door RTV Noord.
De man werd
en ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Het programma Opsporing Verzocht besteedde vorige week nog aandacht aan de overval aan de Platinalaan in de stad. Daarbij werd de foto van de man en een mededader getoond.
Gewelddadige overval
Eind oktober: de verdachten bedreigen de bewoner van de flat aan de Platinalaan. Ze slaan hem op z'n hoofd en breken een van zijn vingers. De mannen willen dat het slachtoffer zijn pincode geeft, maar dat doet hij niet. Uiteindelijk gaan ze ervandoor met een horloge en contant geld. De bewoner loopt een hersenbloeding op en belandt in het ziekenhuis.

Gewurgd

Afgelopen zaterdagnacht: de 31-jarige verdachte, een bekende travestiet in Stad en zwaar drugsverslaafd, weet inmiddels dat hij wordt gezocht en heeft zijn hoofd kaalgeschoren.
Hij gaat naar een appartement aan het Kraaienest in de stad. Daar wurgt de 61-jarige bewoner hem bijna. De ambulance arriveert pas als hij niet meer ademt. Ze reanimeren hem en brengen hem naar het ziekenhuis. De politie omschrijft zijn situatie als 'zeer kritiek'. Zijn moeder is inmiddels onderweg naar Groningen.
De 61-jarige bewoner zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag.

Uit de hand gelopen

Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen ruzie. De twee kenden elkaar en zouden al een paar jaar een 'knipperlichtrelatie' hebben.

Voortvluchtig

De politie weet ook wie medeverdachte van de overval aan de Platinalaan is. Deze man is nog voortvluchtig. De politie en het Openbaar Ministerie willen verder niet op deze zaak reageren.