De Derby van het Noorden: Wat is uw opmerkelijkste moment ooit?

© RTV Noord
De derby van het Noorden staat zondag op het programma in Euroborg: FC Groningen - sc Heerenveen. Het is dé wedstrijd van het jaar voor veel supporters.
Vaak vinden er voorafgaand ludieke acties plaats. Tijdens de wedstrijden zijn er ook tal van herinneringen die de supporters nog op het netvlies hebben staan.
Maar wat is nu het meest opmerkelijke moment ooit rond deze derby? 
RTV Noord heeft er een paar voor u op een rijtje gezet. Let op: het gaat om momenten rond de wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen. Niet om momenten tijdens wedstrijden in Heerenveen.
Breng onderaan dit artikel uw stem uit op het mooiste fragment of stel zelf een fragment voor. 

1: Eerste doelpunt in Euroborg door Erik Nevland tegen Heerenveen

Erik Nevland scoort op 13 januari 2006 het eerste officiële doelpunt in de Euroborg tegen Heerenveen. 

2: Bouwmaterialen in tuin Ron Jans

Voorafgaand aan de wedstrijd in 2004 hebben Heerenveen-supporters bouwmaterialen in de tuin van Ron Jans gelegd. Ze geven Jans de tip om mee te helpen aan de bouw van de Euroborg. 

3: FC Groningen wint in sneeuw met 10 man van Heerenveen

In 2000 wint FC Groningen in de sneeuw van Heerenveen. De thuisploeg komt met tien man te staan na een rode kaart van Hugo. Maar met tien man scoort Gregoor van Dijk de 2-1 vanaf de strafschopstip.

4: Lurling 'Matennaaier'

Anthony Lurling is de gebeten hond nadat hij volgens FC Groningen-supporters Hugo de rode kaart aan smeert. Lurling krijgt een naaimachine cadeau van de Groningen-supporters.

5: De middelvinger van Ron Jans

FC Groningen verliest in 2008 in de slotfase van Heerenveen. Trainer Ron Jans is daar niet blij mee.

Breng je stem uit

Wat is uw mooiste moment tijdens de Derby van het Noorden? Breng hieronder een stem uit op één van de fragmenten. Of stel zelf een ander fragment voor. 
De stembus is open tot donderdag 16:00 uur. Vrijdag komen we uitgebreid terug op het fragment dat de meeste stemmen heeft gekregen.