Mishandelde travestiet overleden

De 31-jarige man die zaterdagnacht ernstig gewond raakte bij een ruzie in een woning aan het Kraaienest in de Groninger wijk Lewenborg is dinsdagavond overleden. Dat maakte de politie woensdag bekend.
Een 61-jarige Stadjer belde de politie zaterdagnacht dat hij was overvallen door de 31-jarige man, die een bekende travestiet was in Groningen. Ze kenden elkaar al geruime tijd en hadden een 'knipperlichtrelatie'.

Ademde niet meer
De ambulance arriveerde toen de travestiet al niet meer ademde. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield er al rekening mee dat hij het niet zou halen.

Doodslag
De 61-jarige man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten. Hem hangt de aanklacht van doodslag boven het hoofd.

Sectie
Het is nog niet bekend wat zich precies heeft afgespeeld in de woning. Sectie op het lichaam van de 31-jarige zal de doodsoorzaak moeten uitwijzen.

Gewelddadige overval
Dinsdag bleek uit onderzoek van RTV Noord dat Justitie zocht naar de travestiet. Hij werd verdacht van een gewelddadige overval op een 53-jarige Stadjer eerder dit jaar in een flat aan de Platinalaan in Groningen. Ook was bekend dat de travestiet zwaar drugsverslaafd was.

De politie weet overigens ook wie de medeverdachte van de overval aan de Platinalaan is. Deze man is nog voortvluchtig. De politie en het Openbaar Ministerie willen verder niet op deze zaak reageren.
Deel dit artikel:

Recent nieuws