Dienstregeling bussen en treinen verandert

© Erik Hogeboom/RTV Noord
Buslijnen die verdwijnen, vaker gaan rijden of worden gerund door vrijwilligers. Vanaf zondag 14 december gaat in het openbaar vervoer in Groningen de nieuwe dienstregeling in. Dat betekent veranderingen in bus en trein.
Zo verdwijnen de buslijnen 640 en 665 van respectievelijk Appingedam en Winsum naar het Zernikecomplex in Groningen. Voortaan moeten reizigers met de trein. Lijn 12 in Winschoten rijdt niet meer door het centrum. Lijn 5 van P+R Haren naar Groningen gaat vaker rijden.

Vrijwilliers op lijn 515

In Hoogezand gaat een bus rijden die wordt bemand door vrijwilligers. Buslijn 276 tussen Hoogezand en Sappemeer gaat voortaan door het leven als lijn 515.

Volledig overzicht

Qbuzz heeft een volledig overzicht van de veranderingen in de bus.

Treintijden

De treintijden blijven grotendeels hetzelfde. Wel veranderen vertrektijden van treinen tussen Groningen en Veendam. De laatste drie treinen tussen Groningen en Leeuwarden en Groningen en Delfzijl vertrekken op afwijkende tijdstippen.

Tarieven omhoog

Een paar weken later, vanaf 1 januari, gaan de tarieven met 1,14 procent omhoog. Het instaptarief met een ov-chipkaart gaat met één cent omhoog naar 88 cent. In Groningen blijven ook papieren Eurokaartjes te koop bij de buschauffeur. Die prijs blijft gelijk.