Remise in spannende derby

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld in de derby tegen sc Heerenveen.
Door de schorsing van Hoesen, maakte Jafar Arias bij Groningen zijn basisdebuut. Yoëll van Nieff haakte tijdens de warming-up ziek af, waardoor Martijn van der Laan zijn plek als linksback overnam.
Groningen kwam na zeven minuten op voorsprong. Maikel Kieftenbeld stuurde Michael de Leew diep. De topscorer omspeelde met zijn aanname Heerenveen-verdediger Joost van Aken en schoof de bal onder doelman Kristoffer Nordfeldt.
Een minuut later kreeg Daley Sinkgraven uit een hoekschop een enorme kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging naast. Een kwartier later was het toch raak. Luciano Slagveer schoot een afgeslagen hoekschop op doel die werd binnengetikt door Heerenveen-spits Mark Uth.
Heerenveen was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg. Uth kreeg nog twee goede kansen en Slagveer claimde een strafschop, toen hij in de rug werd gelopen door Tjaronn Chery.
Na rust begon Groningen sterker, maar kansen kwamen er niet. Pas in de laatste twintig minuten was er weer gevaar voor beide doelen. Heerenveen was de gevaarlijkste ploeg. Eric Botteghin kopte op zijn eigen paal en van dichtbij schoot Uth op doel, maar Sergio Padt redde met een prachtige reflex.
Vijf minuten voor tijd claimde sc Heerenveen twee strafschoppen, waarbij de overtreding op Joey van den Berg erop leek dat de bal op de stip had gemogen. Nijhuis zag er echter niets in.
In de blessuretijd werden er vooral overtredingen gemaakt en kregen beide ploegen geen kansen meer. Groningen blijft daardoor de koploper van het Noorden met vier punten voorsprong op Heerenveen.