Lucas en Gea zingen tussen snoeiharde punkrock

Death Alley, Peter Pan Speedrock en Lucas en Gea. Misschien een wat ongebruikelijke combinatie, maar het zingende echtpaar uit Oude Pekela staat in januari op punkrockfestival Negersonic in poptempel Vera.
'Ik heb ze uitgenodigd omdat ik oprecht groot fan ben', legt organisator Erick Hoezen trots uit. 'Ik ben opgegroeid in Klazienaveen. Daar zijn etherpiraten en Nederlandstalige artiesten populair.'

Geintje

Voor Lucas en Gea zelf is het niet de eerste keer dat ze tussen de snoeiharde gitaren spelen. Een paar jaar geleden stonden ze in het voorprogramma van Rammstein tijdens festival Zwarte Cross.
'Dat was een geintje', zegt Lucas. Het duo werd niet van het podium gejouwd. 'Er werd juist smakelijk gelachen en de sfeer zat er goed in.'

'Draai what I want to'

Organisator Hoezen is ervan overtuigd dat het festivalpubliek in Vera net zo enthousiast naar het duo gaat luisteren. Het credo van zijn feesten is: 'it's my party and I draai what I want to', zegt hij. Het is de tweede keer dat Hoezen, ook bekend als De Rooie Neger, het festival organiseert. Vorig jaar was er uitsluitend rockmuziek te horen.
Het Nederlandstalige zangduo kijkt uit naar het optreden op Negersonic. De snoeiharde punk is overigens niet helemaal het ding van Lucas, laat hij weten.