Ruim 100 banen weg bij Verslavingszorg Noord-Nederland

Bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) verdwijnen volgend jaar 110 van de 800 banen. Het personeel is daar maandag over ingelicht.
De banen verdwijnen in de zorg, bij de staf en ondersteuning en bij het management. Op welke locaties is nog niet bekend; dat wordt de komende maand duidelijk. VNN probeert gedwongen ontslagen te voorkomen door mensen die boventallig worden naar ander werk te begeleiden. Volgens VNN blijven de gevolgen voor de cliënten, alcohol- en drugsverslaafde, 'in principe beperkt'. De ondernemingsraad en cliëntenraad van VNN moeten nog advies uitbrengen over de maatregelen.

Bezuinigingen
De reorganisatie is het gevolg van rijksbezuinigingen op de jeugdzorg en de AWBZ. De zorg voor alcohol- en drugsverslaafden komt volgend jaar in handen van de gemeenten. Maar zij krijgen hiervoor veel minder geld van het Rijk en hebben daarom minder budget. VNN moet 3,9 miljoen euro bezuinigen.

Ook elders banen weg
Naast VNN schrapten onder meer ook Kopland, Elker, Accare, Promens Care en NOVO banen vanwege rijksbezuinigingen in de zorgsector.
Deel dit artikel:

Recent nieuws