Wc-papier, een liedje zingen en een rekenmachine

'De reacties zijn overweldigend', zegt bedrijfsleider Bert Muller van de Albert Heijn in Stadskanaal. Het RTV Noord-voedselbankteam staat dinsdag voor zijn winkel.
De aanhanger met producten puilt uit en er blijft maar meer komen. Muller doneert namens de supermarkt 250 euro aan wc-papier, rijst en macaroni. 'Ik hoop dat velen dit voorbeeld gaan volgen', zegt de bedrijfsleider.

Regel vervoer!

Ook doet Muller een oproep aan Voedselbank Zuidoost Groningen. 'Zorg voor vervoer, dan zorg ik ervoor dat er voortaan elke morgen brood klaarstaat voor de voedselbank.'

Zangkunsten

Voor de deur van de supermarkt staat Wout van der Lei met een gitaar. 'We hoorden van de actie. Toen zei ik tegen mijn vrouw: Daar moeten wij ook iets mee.' Het geld dat zijn zangkunsten opbrengt, gaat naar de voedselbank.
Mogelijk treedt Van der Lei op zaterdag 20 december een hele dag op in winkelcentrum Kanaalpassage (Autorama) in Stadskanaal om geld in te zamelen.

Precies

Twee dames met een rekenmachine lopen ondertussen langs de schappen. Ze zetten ingezameld geld om in producten voor de voedselbank. Het moet precies uitkomen, want ze hebben 28 euro en 10 cent bij zich.

Gewoon leuk

De twee werken op de afdelingen financiën en advies van de gemeente Stadskanaal. Alle collega's hebben een paar euro gegeven. 'Je ziet dat er geen geld is voor steun,' zegt een van hen, 'dan is het gewoon leuk om eraan mee te doen.'