Toch een opvolger: De Klomp gaat door

Zeepkloppers en badborstels blijven ze gewoon verkopen, maar de nieuwe eigenaresse zet het net even wat fraaier neer. En er komt een pinautomaat. Magazijn De Klomp in Groningen blijft toch open. De huidige eigenaren hebben een opvolger gevonden.
Begin volgend jaar neemt Annelies Barto het roer over.

Tachtig jaar

De markante winkel voor huishoudelijke artikelen aan de Spilsluizen bestaat al ruim tachtig jaar. Sinds 1964 staan Philip Barlinckhoff en zijn vrouw Ineke achter de toonbank. In september maakten zij bekend ermee op te houden. Hun gezondheid gaat achteruit.
Ze konden geen geschikte opvolger vinden. Wel geïnteresseerden, maar niemand waar ze hun dierbare zaak aan toevertrouwden. De Barlinckhoffs wilden de winkeldeur op de laatste dag van dit jaar voorgoed sluiten. Dat is dus teruggedraaid.

Kan met borstels

De nieuwe eigenaresse heeft al wat proefgedraaid. De eerste sporen zijn al zichtbaar: een oude kan waar badborstels in staan. 'Dat heeft Annelies gedaan. Ze hingen eerst aan de muur,' vertelt Philip Barlinckhoff.
Hij en zij vrouw willen niet ineens afscheid nemen, maar met Annelies in de zaak kunnen ze eindelijk eens fatsoenlijk op vakantie, hoopt hij.