Gerrit Krolbrug pas volgend jaar weer open voor auto's

De Gerrit Krolbrug, die sinds vorige week donderdag dicht is voor autoverkeer, lijkt dit jaar niet meer open te gaan. 'Daar begint het wel op te lijken', aldus Rijkswaterstaat.
'Storing op storing'

De brug, aan het eind van de Korreweg in de stad, heeft met veel storingen te maken. Daarom kiest Rijkswaterstaat er voor om de brug voor de rest van het jaar voor autoverkeer te sluiten, zegt een woordvoerder: 'We hebben alleen maandag al zes storingen opgelost, en dinsdag was het weer een aandrijfriem. Het is storing op storing.'

Nieuwe brug

Rijkswaterstaat is nu in gesprek met de gemeente Groningen en de provincie, want in 2017 zal volgens de planning een nieuwe brug worden gebouwd: 'Eigenlijk moeten we groot onderhoud plegen, maar normaal doe je dat niet bij een brug die binnen twee jaar wordt vervangen. De vraag is of de kosten voor groot onderhoud een goede investering is.'
Een kosten-batenanalyse moet uitkomst bieden. Een ding staat vast: de brug zal niet vóór 2017 vervangen worden, zegt Rijkswaterstaat.

Geen problemen voor vaarverkeer

Het vaarverkeer heeft geen last van de problemen. Schepen kunnen 'gewoon' door het Van Starkenborghkanaal blijven varen. Ook fietsers en wandelaars kunnen de oversteek van Korreweg naar Ulgersmaweg blijven maken, via de vaste brug die parallel aan de autobrug is gebouwd.