Economiefaculteit in Groningen bij beste ter wereld

© Flickr/Bert Kaufmann (Creative Commons)
De faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuw keurmerk gekregen waarmee de faculteit tot de 1% beste ter wereld behoort.
Het gaat om het prestigieuze EQUIS-keurmerk van de Europese accreditatie-instelling EFMD. Die baseert zich op een uitgebreide kwaliteitskeuring van het onderwijs, het onderzoek en de faciliteiten.

Combinatie keurmerken zeldzaam

In 2011 behaalde de faculteit al het AACSB-keurmerk, eveneens een waarborg voor de hoge kwaliteit van de faculteit. De combinatie van de EQUIS- en AACSB-accreditaties is slechts weggelegd voor 1 procent van de business schools wereldwijd.

Prikkel voor faculteit

Decaan Harry Garretsen is blij met het keurmerk: 'De toegevoegde waarde van de EQUIS- en AACSB-labels voor studenten is dat werkgevers in de publieke en private sector hierdoor weten dat de beste bedrijfskundigen en economen van de Rijkuniversiteit Groningen komen. En voor onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's betekent het een prikkel voor voortdurende verbetering: dat is de enige manier voor ons om de labels ook te behouden.'