Solwerderbrug Appingedam weer klaar voor gebruik

Verkeer in Appingedam kan weer over de Solwerderbrug aan de Jan Bronsweg. Wegens werkzaamheden was de afgelopen zes maanden een van de belangrijkste aanrijdroutes van en naar de Fivelstad geblokkeerd.
'Hij ligt er weer in'

'Gelukkig ligt 'ie er weer in' lacht wethouder Yang Soo Kloosterhof (CDA) 'Nu is omrijden niet meer nodig als ik naar het gemeentehuis moet.' De brug is anderhalve maand eerder klaar dan verwacht.

Voordeel van het zacht weer

Volgens Kloosterhof kwam dit door het zachte weer van de afgelopen maanden. 'Normaal heb je in oktober en november ruig weer met soms zware vorst. Daarom hadden we gepland de brug pas in januari weer in gebruik te kunnen nemen.'

Complete verbouwing

De brug die beter bekend staat als de 'Jan Bronsbrug' heeft een behoorlijke facelift gehad. Zo is onder meer alle elektrotechniek vervangen en heeft de brug in plaats van een houten onderlaag nu een stalen wegdek. 

Voor vaarseizoen klaar

De komende veertig jaar hoeft er volgens de wethouder geen groot onderhoud meer gepleegd worden. 'We zijn nu nog bezig met wat kleine zaken, zoals de reparatie van het brugwachtershuisje. Dat moet voor het komende vaarseizoen klaar zijn en dan kan de brug er weer een behoorlijke tijd tegenaan.'