Groninger hoofdstation moet wachten op poortjes

Het hoofdstation in Groningen krijgt waarschijnlijk pas in 2016 toegangspoortjes. Dat zegt Eric Trinthamer, woordvoerder van de NS.
De bouwaanvraag voor het neerzetten van de poortjes is ingediend, maar een vergunning laat nog op zich wachten. Een precieze datum wanneer de poortjes worden geplaatst is nog niet bekend.

2016
'Voor 2015 staat Groningen nog niet op de lijst', zegt Trinthamer. 'Voor 2016 wellicht wel, dus ergens in 2016 zal dat moment plaats gaan vinden.' De reden dat het zo lang duurt, is omdat de NS de poortjes gefaseerd wil gaan invoeren.

De NS wil de poortjes neerzetten om de veiligheid op de stations te bevorderen. 'Op de stations zijn zo alleen mensen te vinden die daar horen te zijn en dat zijn over het algemeen betalende reizigers', zegt Trinthamer.

Op welke stations komen de poortjes?
Het hoofdstation wordt het enige station in onze provincie met de toegangpoortjes. De rest van de stations in de provincie Groningen zijn te betreden zonder een ov-chipkaart. Landelijk krijgen maar 82 van de circa 400 stations poortjes. Ze zijn namelijk kostbaar.

Uitzwaaien
De poortjes van 26 stations in Nederland zijn vanaf maandag permanent gesloten. Alleen met een opgeladen ov-chipkaart mogen mensen het station op. Dat geldt ook voor mensen die hun geliefden willen uitzwaaien.
Deel dit artikel:

Recent nieuws