Tbs'er ontvoert en verkracht prostituee tijdens verlof

Een 45-jarige tbs'er uit de Van Mesdagkliniek in Groningen wordt verdacht van het ontvoeren en verkrachten van een straatprostituee. Hij was op dat moment met onbegeleid verlof.
Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na vragen van RTV Noord.
Peter de V. keerde begin deze maand niet terug van verlof en werd op de landelijke opsporingslijst van de politie gezet.
Die trof hem in de nacht van zondag 7 op maandag 8 december aan in een auto in de stad. Naast hem zat een 41-jarige vrouw.

Verkracht en ontvoerd

De vrouw die bij de voortvluchtige tbs'er in de auto zat, is een straatprostituee die haar geld verdient op de tippelzone aan de Bornholmstraat.
Werknaam Claudia. Ze is bewoonster van het Ommelanderhuis in de stad.
Volgens woordvoerder Melanie Kompier van het Openbaar Ministerie is ze tegen haar
wil door Peter de V. vastgehouden.
'We verdenken hem daarom van wederrechterlijke vrijheidsberoving. Bovendien heeft het slachtoffer aangifte gedaan van verkrachting', zegt Kompier.

Terug op het oude nest

Peter de V. zat na zijn arrestatie twee weken in voorarrest. Inmiddels zit hij weer in de Van Mesdagkliniek.
Woordvoerder Melanie Kompier van het OM: 'Het onderzoek van de politie is bijna klaar. Zodra we het proces-verbaal binnen hebben bepaalt de officier van justitie welke vervolgstappen er genomen worden.'

Misplaatst

Gonnie Lemckert van de stichting Straatmadelief, een belangenbehartiger van prostituees, spreekt van een ernstige zaak: 'Er is die nacht met man en macht naar haar gezocht, ook door de politie. Maar ze was compleet van de radar verdwenen.'
Dat het OM naar buiten brengt dat het om een prostituee gaat, noemt Lemckert misplaatst: 'Alsof haar beroep iets afdoet aan de ernst van de feiten.'
'Als de verdachte zich niet aan z'n proefverlof had onttrokken dan was er niets gebeurd. Maar daar hoor je niemand over in Nederland', zegt Lemckert.