Hannie Havenga is de Groninger van het Jaar 2014

Hannie Havenga uit Garmerwolde is de Groninger van het Jaar 2014. Daarmee kent de verkiezing van 2014 een zeer verrassende winnaar. Havenga liet Arjen Robben en acteur Marcel Hensema ruim achter zich.
Havenga is de drijvende kracht achter het dorpsleven in Garmerwolde. Er is geen activiteit in het dorp waar ze niet bij betrokken is.

Topvrijwilligster

Ze bedenkt culturele activiteiten, schrijft toneelstukken, speelt piano en zingt. Havenga is zogezegd een 'topvrijwilligster' die Garmerwolde levendig houdt. En daarmee is ze een levend symbool van het leven op het Groningse platteland.
Ook voor Hannie zelf was haar verkiezing tot Groninger van het Jaar een enorme verrassing. Vooraf had ze nog getwijfeld om naar Heiligerlee te komen, waar de prijs tijdens Alle 50 Goud is uitgereikt.

'Voor lul staan'

'Ik wil niet voor lul staan tussen die twee grote kanshebbers', zei ze tegen verkiezingsleider Rob Mulder toen die haar uitnodigde voor de verkiezingsbijeenkomst.
'Ik ben ben helemaal overdonderd', reageerde ze toen ze de prijs kreeg. 'Dit had ik helemaal niet verwacht.'

Stemmen

Hannie Havenga kreeg 39.9 procent van de stemmen. Arjen Robben werd met 31.9 procent tweede, Marcel Hensema met 28 procent derde. In totaal is er 5500 keer gestemd.