Parkeren kost geld in Haren, maar geen muntgeld meer

Vanaf nu is het in Haren niet meer mogelijk om op betaalde parkeerplaatsen te betalen met muntgeld, maar enkel nog met de pinpas of met een mobieltje. De gemeente Haren stapt namelijk over op 'belparkeren'.
Het moet parkeren klantvriendelijker maken. Dat was een wens van inwoners en ondernemers in de gemeente.

'Doekje voor het bloeden'

Ondernemend Haren is niettemin teleurgesteld. Voorzitter Jaap Boerema: 'Wij vinden dit slechts een tussenoplossing. We willen liever gratis parkeren, net als Oldambt.' Haren is nu een van de laatste gemeenten in onze provincie waar parkeren nog geld kost, concludeert Boerema.
'Het voordeel is dat het winkelend publiek niet iedere keer op het horloge moet kijken om de parkeermeter bij te vullen', stelt Boerema.

Kenteken

Met belparkeren betaalt de parkeerder snel, achteraf en alleen voor de exacte parkeertijd. Je hoeft geen parkeerkaartje te kopen en het kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Alles gaat op basis van het kenteken. De parkeercontroleurs scannen het kenteken en kunnen zo zien of de parkeerder betaald heeft.

Voorhorst

Per 2 januari verdwijnen ook de slagbomen van parkeergarage Voorhorst en gaat de gemeente over op kentekenregistratie. Als je de parkeergarage inrijdt, scant een automaat het kenteken. Bij het betalen hoef je alleen je kenteken in te voeren bij de betaalautomaat.