Bert Buringa is de Kloukste Grunneger dit jaar

Bert Buringa uit Garmerwolde is de Kloukste Grunneger 2014. Hij won op Nieuwjaarsdag de spannende finale van de kennisquiz Klouk.
In een nek-aan-nek race wist Buringa de twee andere finalisten achter zich te laten. Dat waren Jan Siekman uit Groningen en Pia Hoogstra uit Hoogezand.

Brinta
Buringa ging de finale van Klouk in als favoriet. Hij was met goed geantwoorde 55 vragen de beste Klouker ooit in de voorrondes. Bij de 56e vraag ging het mis: hij gaf een fout antwoord op de vraag waarvan het ontbijtproduct Brinta is gemaakt. Dat is volkorentarwemeel.

Eervol
De titel Kloukste Grunneger 2014 is eervol. In 2014 deden 110 Groningers mee aan de kennisquiz, waarvan 69 mannen, 27 vrouwen en veertien bekende Groningers.

Gemiddeld hadden de kandidaten 6.12 vragen goed. Mannen deden het iets beter dan vrouwen.

Mannen hadden gemiddeld 6.69 vragen goed, vrouwen scoorden 5.18. Een hart onder de riem voor vrouwen: dertien kandidaten hadden nul vragen goed. In die categorie zitten veel mannen: acht maar liefst.

Bekende Grunnegers
Gemiddeld kwamen de Bekende Grunnegers niet verder dan 5.14 vragen. In deze categorie haalde Sim Noordhof de hoogste score: hij had 21 vragen goed.
Meer over dit onderwerp:
tv
Deel dit artikel:

Recent nieuws